top of page

מה זה סכו"ם או כלי אוכל

סט כלי אוכל הוא פריט קלאסי שקיים לרוב המשפחות. מה הופך סט לסט כלים טוב?


ערכות אלה יכולות להיות שונות בגודלן, כאשר תג המחיר הולך וגדל עם מספר החלקים שמתווסף לסט.

בתחילה, עליכם לשקול לשם מה תשתמשו בסט ומה נדרש ממנו. לדוגמא, האם אתם אוהבים לערוך ארוחת ערב, קינוח ודגים תואמים או שיש לכם צורך בכך? אם התשובה חיובית, כנראה שאתה מישהו שנהנה מסט כלי אוכל גדול ונרחב שמגיע עם כל הפעמונים והשריקות מסביב.


המראה של ערכת כלי האוכל הוא ללא ספק גורם חשוב. בדרך כלל ניתן לפצל 'מראה' לשלוש קטגוריות:

  • קלאסי- נצחי ומסורתי.

  • מודרני - תכליתי וחדשני.

  • דקורטיבי - רומנטי, מקושט, אינטואיטיבי, עם אולי קשר רגשי לטבע.

איך בוחרים את הסט הנכון?

הקריטריון כיצד הסט מרגישים ביד הוא מכריע גם כשמדברים על כלי אוכל. הגימור והמשקל הם גורמים חשובים לא פחות ברכישת סט כלי אוכל טוב. כשאתם מרימים מזלג או סכין או כף בידית,אמורים להרגיש את הפריט מאוזן, נוח, (תלוי בעיטור ובעיצוב). אז אל תפחדו לקחת חלקים מהסט לפני שתחליטו לקנות. הייתי מציעה להרים את המזלג מכיוון שזו כנראה היה הפריט המשומש ביותר ואז יתן תחושה טובה להנחות אותכם.

אז ממה אמורים להיות עשויים כלי אולי?

בכל הנוגע לחומרים, הבחירות הרגילות הן נירוסטה, ציפוי כסף וכסף טהור (סטרלינג). סכו"ם מנירוסטה נוטה להיות האופציה הזולה ביותר, אולם זה החומר הכי פחות מתאים לכלי אוכל. הוא מחליד ומתפרק. לכן אנחנו נשארים עם 2 בחירות הבאות - ציפוי כסף או כסף טהור, כלומר כלי כסף. וזה למה? הסיבה לכך היא התכונות שיש לכסף. בשורה התחתונה, לכסף יש תכונות אנטיספטיות ואנטיבקטריאליות. תאמינו או לא, כסף למעשה הורג חיידקים ובקטריות, ולכן מגן על האוכל. יותר מזה, כסף מעכב חימצון האוכל, מונע קלקול שמנים,מונע הרס חלקי של הוויטמינים. ובכך הוא גם אינו מכיל את אותן רמות רעילות כמו של מתכות אחרות; נראה שזה win-win!


כסף, בפני עצמו, הוא למעשה מתכת רכה למדי. לפיכך, מתכת יקרה זו מתערבבת עם אחרים כדי ליצור עמידות וקשיחות רבה יותר; מכאן מדוע אנו ממליצים כלי אוכל מצופה כסף או כסף טהור.


כל הסטים של Crystal Dream הם מצופים כסף, תוכלו לראות אותם כאן. כלי כסף האלה מיוצרים במפעל המפורסם HEFRA בפולין ( לשעבר JOSEPH FRAGET הידוע ומוכר מ-1824 ).

*ניתן להזמין אותם סטים מכסף טהור.



bottom of page