top of page

קריסטל - האם זה בריא?


היום אנחנו נתמקד בנושא האמיתי. הבריאות והבטיחות של כלי קריסטל (זכוכית עופרת). על אף השמועות על קריסטל הגורם לסיכון בריאותי, לא הובאה כל עדות מדעית התומכת בתזה זו. תכולת העופרת בתזונה היומיומית שלנו ובסביבה גבוהה יותר מאשר כאשר אנו משתמשים בכלי קריסטל. זה בטוח לצרוך מכלים אלה בתנאי שלא יאוחסנו בהם משקאות במשך חודשים שלמים ברצף.


כלי קריסטל ובמיוחד כוסות קריסטל אהובים על רבים מאיתנו ברחבי העולם. זה מפואר, זה לייף סטייל נוצץ ויוקרתי. זכוכית סטנדרטית מיוצרת מזה אלפי שנים מסיליקה-חול, אשלג ואבן גיר. שיטת חיתוך הזכוכית הפכה לצורת אמנות והובילה לפיתוח מוצרי קריסטל משובחים המיוצרים ברחבי העולם. מאז, חברות מרובות השתמשו באותו תהליך אך ברכיבים שונים במקצת כדי ליצור כלים משובחים, תכשיטים ופריטי אספנות מקריסטל. למראת זאת, עבור חלקן, אזהרות לגבי תוכן עופרת החלו לגרום לבעלים לחקור אם כוסות הקריסטל שלהם בטוחות לשימוש או אם שתייה מהן מהווה סיכונים בריאותיים. מדריך זה נועד להסביר את החששות הללו ולתת לרוכשי קריסטל שקט נפשי בעת קניית כוסות קריסטל, קראפים או סוגים אחרים שמשתמשים בשולחן חגיגי.


קריסטל הוא אחד החומרים היקרים ביותר, אחרי יהלומים, זהב או אבנים יקרות. זוהי למעשה זכוכית עופרת. על פי הנחיות אירופאיות, ניתן לקרוא לזכוכית גבישית - קריסטל במידה והיא המכילה לפחות 24% עופרת. יצרנים או קמעונאים רבים מכנים זכוכית דקה קריסטל למרות שיש בה פחות מ- 24% עופרת. עם זאת, האמת היא שכל זכוכית המכילה מעל 10% עופרת אך פחות מ 24% צריכה להיקרא זכוכית קריסטל או זכוכית דקה. אם בכוונתך לקנות כלי קריסטל, בדוק על האריזה האם וכמה עופרת זה מכיל.

מה שמכונה "קריסטל ללא עופרת" הוא זכוכית דקה למעשה ללא תוכן העופרת. במקרים אלה עופרת מוחלפת במרכיב אחר, למשל, אבץ, בריום ואשלגן כדי לאפשר את החלק הכבד, שקוף ואפשרות לחתוך אותו ביד או לחרוט.


כאשר משתמשים בכלים מקריסטל עופרת בצורה רגילה, הם אינם מהווים סיכון בריאותי.

דליפת עופרת הינה תופעה בזכוכית עופרת, אך הכמות הנובעת מכוס יין או וויסקי שעמדו מספר שעות, קטנה בהרבה מכמות העופרת הנצרכת מדי יום בתזונה הרגילה.

לכן, מזון או משקאות הנצרכים מכלי זכוכית קריסטל הם בטוחים לחלוטין! אתם יכולים להשתמש בבטחה בכלי קריסטל להגשת יין, מים ומשקאות אחרים. שום משקה לא יישאר בכוס מספיק זמן במהלך כל ארוחה כדי ליצור עופרת, העולה על תקני ה- (EPA (The US Environmental Protection Agency.

כדי לוודא שכלי זכוכית קריסטל בטוחים לאחסון נוזלים - לא משנה אם היצרן עשה זאת כבר או לא - בצעו את המשימה הפשוטה הזו: מלאו את כלי הקריסטל שלכם בחומץ לבן והניחו אותו ל-24 שעות. יש לשטוף היטב לפני השימוש. רוב המולקולות של תחמוצת העופרת יתערבו עם תמיסה חומצית, וישאירו את השכבות העליונות של הקריסטל ללא עופרת.

למען בטיחות מוחלטת ושקט הנפשי שלכם על תאחסנו קוניאק, וויסקי או פורטו בכלי קריסטל במשך חודשים.


אם תרצו, תוכלו לקנות את הכלים המופלאים האלה אצלינו, ב-Crystal Dream.

bottom of page